Darko Tomović kao Tića Lenjin u seriji ” Igra sudbine”

Srce me vuče tamo gde su dobri dijalozi, pitka priča I profesionalna ekipa…

Još jedan od veoma interesantnih glumaca profesionalaca, u serijalu – Igra sudbine-, Darko Tomović… Sažet.Drugačiji.. Mističan.Po mišljenju mnogih, jedan od dominantnijih karaktera u seriji, iako sa malo teksta, reklo bi se..Iskustvo i lepota glume upravo se i ogleda u nešto iskusnijoj ekipi ove serije ..Malo teksta, neprimećena gluma koja ukazuje na visoki profesionalizam. Zadovoljstvo je videti takve glumačke veličine kako u serijama tako i u pozorištu.Brojne uloge u filmskim, pozorišnim ostvarenjima potkrepljuju podatak da se govori o sjajnom profesionalcu, koji sa malo reči puno kaže. Od 1988. godine, Nikole I Petrovića, ( u Vuku Karadźiću) preko “Boljeg života” i Đukana Vukotića, ” Crnog bombardera”, legendarnih ” Lepa sela, lepo gore”,” “Tri palme za dve bitange i ribicu”, ” Pozorište u kući” ,” Vratiće se rode”…i još zaista mnogo glumačkih osrvarenja, do danas Tiċe Lenjina u “Igri sudbine”.

PRINT SCREEN FB

***********************

Biografija: ( vikipedija)

Darko Tomović rođen je 1963. godine u Beogradu. Upisuje arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali ga ljubav ka režiji odvodi na Fakultet Dramskih Umetnosti. Ipak, u poslednjem trenutku odlučuje se za glumu i diplomira 1989. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića zajedno sa Vesnom Trivalić, Mirjanom Joković, Srđanom Todorovićem, Miloradom Mandićem, Slobodanom Ninkovićem, Draganom Petrovićem, Dudom Stojanović, Tanjom Venčelovski, Vesnom Stanojević, Brankom Pujić i Draganom Bjelogrlićem.Ta klasa smatra se najuspešnijom klasom Fakulteta Dramskih Umetnosti. Ubrzo nakon završenog fakulteta Darko Tomović postaje stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, 1992. godine. Pored niza upečatljivih uloga koje ostvaruje u svom matičnom pozorištu uporedo se pojavljuje i na televiziji i na filmu. Svoj prepoznatljiv glas daje nekim od najpopularnijih crtanih junaka. Živi i radi u Beogradu. Oženjen je i ima ćerku Lanu.

**************************

PRINTSCREEN FB

Darko Tomović je na moju i veliku radost čitaoca portala vibracijaclub.wordpress.com, izdvojio vreme za intervju koji sledi. Bila mi je čast:

PRINTSCREEN FB

Serijal “Igra sudbine” kupio je srca, širokog auditorijuma, Vi tumačite veoma interesantan lik oca Strahinje ( koga igra Ammer Mešić) odnosno Tiću Lenjina…recite nam nešto više o takvoj jednoj ulozi i što baš Lenjin ( je li tako hteo i scenarista?)


Tako je originalni scenaristički tim postavio u kolumbijskoj seriji.

Fizička sličnost, pa u nekim momentima i u gestikulaciji sa Mešiċem je neverovatna, do te mere da su mnogi pomislili da ste zaista otac i sin?


Bravo za kasting menadzera. To im je u opisu posla.


Veliki broj sjajnih filmova i serija( Bolji Život -je iza Vas ( jos veći pred Vama naravno)) ,neću Vas pitati stereotipno da izdvojite najdražu, no gde ste najviše uživali? 


Upravo u “Boljem životu”. Rad na toj seriji krasili su profesionalizam, spontanost i sjajna ekipa ispred I iza kamere.


Da se vratimo na seriju na kojoj sada radite…Vaša uloga iako deluje nenametljivo, vrlo je zahtevna, mnogo toga kažete mimikom, pogledom. Je li to teško?


I reč I mimika I pogled su jedan te isti zanat, glumački alati. Da li je teško – nije. 


Stiče se utisak da je scenarista Žarko Jokanović, vešto, a i sa punim pravom dao svakom liku u seriji na značaju…Da li grešim?


Žarko je neko, ko veoma dobro zna šta radi u okviru svog posla. Svakom liku se neupitno posvetio dovoljno, da publika to oseti I vidi. 


Kako provodite vreme ovih dana, spremate li se možda za neke nove uloge? Gde Vas srce vuče, u pozorište ili kinematografiju ( iako su predpostavljam, neuporedivi)?


Pripremam se za nastavak snimanja serije “Igra sudbine” I početak rada moje matične kuće – Narodnog pozorišta. Srce me vuče tamo gde su dobri dijalozi, pitka priča I profesionalna ekipa…

Hasanaginica, Jagoša Markovića, Darko kao Jusuf Efendija ( Printscreen FB)


Možemo li obradovati publiku, čitaoce podatkom da ima još dosta epizoda? Snimate li još uvek”Igru sudbine”? 


Publika će biti veoma zadovoljna brojem epizoda. Ipak je u pitanju telenovella


Kakvu ulogu priželjkujete, ili ste je već ostvarili? Šta Vas ĉini srećnim?


Priželjkujem mali, nezavisni film sa 4 lica I snažnom pričom. U profesionalnom smislu ta vrsta osveženja bi me učinila srećnim. 

     
Najbolja saradnja, ili kolegijalnost u životu Vam je sa kojim glumcem?


Na samom početku sa nekoliko legendarnih glumaca poput Pere Kralja, Marka Nikolića I Cige Jerinića. 


Postoji li nešto što Vas nisam pitala, a hteli biste da dodate? Poruka svima u vremenu u kom živimo…ili uopšte..


“Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zaċuti, budala progovori, a fukara se obogati.” ― Ivo Andrić

Dok god ima mraka, ima i svanuća!” jer “Božja volja se vrši u svakom trenutku, svuda i u svemu.” 😊 Hvala Vama najlepše na intervjuu, ukazanom poverenju i odvojenom vremenu. Svako dobro.

Biljna apoteka dr Dobri Nikolić-Vranje
Parfimerije CRISTABELL 🎀 STEFANA PRVOVENČANOG 156-Vranje
KONTINUITET U KORIST KVALITETA 🎀 PARFIMERIJE CRISTABELL 🎀 30 GODINA SA VAMA 🍀
Parfimerije CRISTABELL 🎀 STEFANA PRVOVENČANOG 156-Vranje
KONTINUITET U KORIST KVALITETA 🎀 PARFIMERIJE CRISTABELL 🎀 30 GODINA SA VAMA 🍀
Parfimerije CRISTABELL 🎀 STEFANA PRVOVENČANOG 156-Vranje
KONTINUITET U KORIST KVALITETA 🎀 PARFIMERIJE CRISTABELL 🎀 30 GODINA SA VAMA 🍀

Parfimerije CRISTABELL 🎀 STEFANA PRVOVENČANOG 156-Vranje
KONTINUITET U KORIST KVALITETA 🎀 PARFIMERIJE CRISTABELL 🎀 30 GODINA SA VAMA 🍀
https://instagram.com/minya_handmade?igshid=13rrbddi1uy48
GRADSKA OPTIKA SUBOTICA 🤓 MATIJE KORVINA 15 🦋✨

Categories Emisije, nastupi, pozorište, Film, serijeTags , ,

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close