OSVAJAČI-“VODA I PLAMEN” U SUSRET BEOVIZIJI 2019. EKSKLUZIVA!

Foto: Bojan Trailovic

Osvajači domaća nekada jugoslovenska, sada Srbska, hard rock i heavy metal grupa postoji od 1990.godine. Grupa je osnovana u Kragujevcu tako da tanka nit koja ih povezuje sa Smakom jeste sasvim logična, ali i kontinuitet i godine postojanja u muzičkim vodama. Sada se spremaju ya Beoviziju izvanrednom pesmom, “Voda i plamen” koja je neuobičajeno postala, a kako, saznaćete u ovom intervjuu.

Inače,obično je sasvim dovoljno reći ” Osvajači”, jer ne verujem da postoji osoba koja, ako ne celokupan, ono pola repertoara ove grupe ne zna. Svaka pesma hit, “Pronadji me”,”Možda to nebo zna”, “Duša kad izneveri”, ” Maska” , “Krv i led”, “Gde da pobegnem”, pa onda “Marija”, “Vino rumeno”, nemoguće ih je nabrojati, a kako se tek osećaju oni sami kada treba da ih izvedu. Čipi, Zvonko Pantović, neverovatan vokal, dobar i pristojan, miran čovek, koji me je naučio davne 1996. da se ne oslanjam previše na sreću, jer “sreća uljuljkuje” citiram, sada je bio tekstopisac u susret Beoviziji, a Nebojša Jakovljević -Šone autor melodije,ili kompozitor, jer je pesma nastala obratno, no neka Vam sve oni ispričaju ovde:

Kako je nastala pesma “Voda i plamen”, da li je tipski pravljena za Beoviziju ili se tako poklopilo?

Pesma je nastala delimično namenski za Beoviziju.Ja sam uradio muziku pre par godina i pesma je stajala negde u arhivi mog mozga.Čipi i ja smo pokušavali puno nekih melodija da odaberemo i jednostavno nije išlo.Na kraju sam se setio da postoji neka moja melodija iz prošlosti,odsvirao sam je na klaviru Čipiju i zajedno shvatili da je to to.Kada smo izabrali melodiju Čipi je imao veliki zadatak da uradi tekst i u tome je više nego uspeo .Napravio umetniško delo.Mogu slobodno da kažem da je Čipi ozbiljan pesnik. Dobili smo pesmu u -simfo rock- fazonu,sa elementima Osvajača iz najboljih dana.

PRINTSCREEN CIPI INSTAGRAM

  Slažem se. Ko je sve radio na pesmi pored Vas Nebojša i Čipija?

  Muzika- Nebojša Jakovljevic Šone, tekst- Zvonko Pantović Čipi. Snimali smo kod Ivana Ilića Ćilija u studiju a produkciju i mix je radio Voja Aralica.

 Verujete li u takmičenja uopšte u današnje vreme, tj rezultat istih i kakva iskustva nosite od ranije vezana za njih?

Naša ideja nije da se takmičimo ,nego da iskoristimo priliku kojom smo počastvovani i promovišemo svoju novu pesmu.Bili bismo zadovoljni da udjemo u finalno veče. A mesto osvojeno na nekom takmičenju nije relevantno.Mi smo na festivalu Sunčane skale u Herceg Novom sa pesmom “Vino crveno” bili predposlednji, a pesma je bila hit decenije.

CIPI INSTAGRAM

Kakva je konkurencija, ukoliko se pojedine vaše kolege tako mogu nazvati, na talmičenju –Beovizija- ove godine? 

Ima dobrih pesma na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Beovizije.

Diplomatski, 🙂 mudro I tačno. Ima.Tri. Šta bi za vas značila pobeda na Beoviziji i odlazak na Evroviziju?
Ako bismo mi kojim slučajem pobedili, za nas bi to bila velika čast da predstavljamo svoju zemlju na takmičenju.


SONE PRIVATNA ARHIVA


Da li će ova pesma biti i uvod u neki kasnije izdat album, ili ćete stati na singlu? Vreme je singlova, kada ih budemo imali dovoljno, izdaćemo album.

Kakvi su vam budući planovi?

Osvajači se pripremaju za koncertnu sezonu koja je dobrim delom već popunjena. Pregovaramo za naš prvi nastup u Splitu i Dubrovniku i vrlo je izgledno da će se to i desiti zato sto je interesovanje publike preveliko.16.februara nastupamo u Beču.16.marta smo u Mladenovcu, 29.juna u Samcu,19.jula smo u Stolcu, 20.jula u Drvaru. U aprilu,maju i julu imamo tri nastupa sa Kragujevačkim simfonijskim orkestrom sa projektom koji se zove “Simfonija Smaka”.U slobodnom vremenu ćemo raditi na novim pesmama i potruditi se da naši fanovi ne čekaju toliko dugo na naš novi album.

Hvala od srca na odgovorima, puno uspeha krajem meseca na Beoviziji I što pre novi album, nedostajete. Pozdrav celokupnom bendu. Svako dobro.

isidora stojanovic

Autor: Isidora Stojanović (sva autorska prava zaštićena, zabranjeno korišćenje materijala i fotografija u bilo koje svrhe privatne i materijalne)

GENERALNI SPONZORI:

Najudobniji, najkvalitetniji i najprijatniji smeštaj u centru Niša. -Ljubaznost iznad svega- Za njih je gost na prvom mestu.Moguće organizovanje izleta za goste prenoćišta preko vikenda, posetite ih:

LE PALACE!

“NENO96”, siroka lepeza najkvalitetnijeg donjeg vesa,posteljina, carapa, jastuka, peskira, decijeg programa, Neno96 

“SLIM BODY“, DUNAVSKA 4 VRANJE,

“MT- MOBIL”

Vranje, Kneza milosa 9 i Bujanovac Karađorđa Petrovića 124

Categories MuzikaTags , , , , , , , ,
Design a site like this with WordPress.com
Get started
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close